Hem

Italy Village/ La Serra som det numera heter byggdes på 60-talet och ägdes fram till hösten 2014 av de Svenska fackföreningarna då det såldes till Luigi Mennillo. Anläggningen har ca 200 hus för uthyrning. Italy Village/ La Serra är öppet från april till oktober. Anläggningen ligger ca 17 mil söder om Rom och 7 mil norr om Neapel. Lättast tar man sig till Italy Village/ La Serra med flyg till Rom eller Neapel. Väljer man att åka tåg från flygplatsen, vilket är både smidigt och prisvärt, skall man stiga av påstationen som heter Sessa Aurunca/ Roccamonfina. Från stationentar man lokalbussen den sista biten. Det går också att beställa transfer via bokningen på Italy Village/ La Serra. För den som är bilburen finns gratis parkering på området.

Italy Village/ La Serraligger i ett 18 hektar stort område som består av enplans hus av tegel i olika storlekar, ( se separat prislista och husstorlek.) Alla husen är enkelt möblerade och har eget kök och veranda. Gratis wi fi finns på anläggningen och stranden men kan inte garanteras i alla husen. Luftkonditionering finns i en del av husen och installation pågår fortlöpande. Anläggningen har två pooler. En stor pool ,25 meter, samt en mindre barnpool. Solstolar finns att låna gratis inom poolområdet. I anslutning till poolerna finns en bar där det serveras drycker och snacks. Strax intill finns även lekplats, tennisbana, volleybollbana, minigolf, basketkorg och bordtennis. Cyklar finns att hyra i receptionen. Bakom receptionen finns tvättstuga och sjukstuga. Anläggningen och vägen ner till stranden är handikappanpassad.

Italy Village/ La Serra är beläget i ett område med många pinjeträd vilket gör den annars så varma Italienska sommaren väldigt behaglig. Anläggningen ligger vid kanten av Nationalparken Roccamonfina alldeles vid stranden av Medelhavets kant, som sträcker sig 6 km längs kusten. Den 340 meter långa promenaden ner till stranden följs av en bred och fin strand med underbart vatten. Italy Village/LaSerras gäster har fri tillgång till den privata stranden, för de svenska gästerna ingår det ett solparasoll samt två solstolar till varje hus. För den som vill röra på sig håller våra duktiga underhållare i enklare dans och vattenaeorobicpass.Vill man, finns möjlighet att spela fotboll, hyra kanoter och trampbåt. I anslutning till stranden finns även en kiosk som säljer drycker och snacks. Vid kioskområdet finns en liten lekplats för de mindre barnen. Det finns även duschar och toaletter vid stranden. Badvakter finns tillgängliga hela dagen. Med andra ord det är bara att komma ner och njuta av vistelsen.

För barn och ungdomar erbjuder Italy Village/ La Serra aktiviteter så som dans, sång, lek och sportaktiviteter. På kvällen ges underhållning för de vuxna i form av sång, dans och shower.

Området runt i kring har en historisk och kulturell bakgrund och en berömd gastronomisk tradition. Närheten till Neapel, Rom, Caserta och öarna i Neapel och Gaeta viken, samt Sorrento halvön är väl värt ett besök under semestern. Italy Village/ La Serra ligger närheten av skogen som sträcker sig som ett bälte mellan Garglianoflodens mynning och Baia Domizia, där man kan ta sig runt antingen med cykel eller till fots. Alldeles i närheten ligger Roccamonfinaberget och några kilometer bort mitt i den gastronomiska kärnan ligger Sessa Aurunca.

 

 

Visa regler